Pla d'acció comercial: full de ruta de futur

Can Bech número 62 agost-setembre 2018

Després d'un mes de juny mediocre i un juliol força fluix, pel que fa a vendes a nivell general, el sector comercial està inquiet. És normal, tot i que la situació econòmica és millor que la d'anys anteriors, és un sector que encara no està com per tirar gaires coets i dos mesos consecutius de fluixesa fan encendre tots els llums d'alarma. Un cop passat els mesos d'agost i setembre, caldrà analitzar com ha anat l'estiu i quines han estat les causes que han provocat que fos millor o pitjor. Tant a nivell municipal com a nivell de destinació.

Val a dir que sempre parlem a nivell general perquè és evident que aquest tipus d'anàlisi no sempre afecten de la mateixa manera a tothom i, per tant, serà un anàlisi majoritari, global.

Tot i que el neguit és compartit, el que no podem compartir són determinats mantres autodestructius que apareixen de manera recurrent cada cop que es produeix una situació d'aquest tipus: Palafrugell està mort, Des de fa molts anys patim decadència comercial, No tenim prou aparcament, i un llarg etcètera.

Precisament, i com a resposta a la necessitat d'estructurar i objectivar la presa de decisions pel que fa a les polítiques comercials, Palafrugell compta amb un Pla d'acció comercial molt potent que trenca molts dels tòpics anteriors. I els trenca en base a l'opinió del propis comerciants i, molt important, en base a l'opinió dels consumidors.

Si bé es cert que el nostre municipi té algunes mancances que li resten competitivitat o atractivitat respecte al consumidor, és un bon moment per recordar que els resultats són francament esperonadors. No podem perdre l'autoestima tant ràpidament i fàcil.

El document proposa tres grans línies de treball:

  • La millora de la imatge i la competitivitat de les botigues, on el mercat també hi té cabuda
  • La millora de l'entorn urbà (aquí sí que tenen cabuda temes generals del municipi com la il·luminació dels carrers, locals buits, etc.)
  • Com reforçar l'associació de comerciants perquè esdevingui una entitat de referència, puntal de tota les polítiques comercials

Ara bé, una de les parts fonamentals serà que la bateria de propostes incloses en el Pla representin un full de ruta compartit per part del sectors públic i privat. O sigui, que hi hagi una implicació real per les dues parts. Estem convençuts de que serà així. El fet que hi hagi eleccions l'any vinent, per exemple, no hauria de posar en perill el desenvolupament i la posada en pràctica d'aquest document que és purament tècnic, no polític, i que té la mirada a mig i llarg termini. Esperem que sigui així.

Mentrestant, hem d'aprofitar el temps que queda fins al maig del 2019 per continuar desenvolupant-lo.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons