Participem per avançar

Can Bech número 56 agost-setembre 2017

La festa major i les festes majors de barris i nuclis són l'excusa ideal per retrobar els nostres amics, veïns i coneguts i fins i tot per fer-ne de nous. Els diferents espais de la festa major estaven plens de gom a gom i potser no era per l'esdeveniment en sí mateix, sinó per l'excusa de sortir i fer poble, trobar-te al voltant d'una taula amb persones que no veus sovint i compartir amb ells una bona estona. Amb activitats i punts de trobada per totes les edats la festa major ha estat un èxit de participació des de les activitats més tradicionals com els concerts a la plaça Nova, fins a activitats més noves a l'espai de Barraques i al Racó de la Festa Major de Birres Braves.

Totes les activitats necessiten una gran implicació de les entitats i dels col·laboradors i sense ella no seria possible aquest resultat. Les festes de barris i nuclis són un altre exemple on les entitats són imprescindibles; les associacions de veïns, cada any, organitzen les seves festes per trobar-se amb els veïns i les veïnes, i així despertar un sentiment de comunitat.

És molt necessària la participació de la ciutadania, les associacions de veïns i els consells de gestió participen de forma desinteressada en la millora del nostre municipi, fan d'enllaç entre els veïnat i l'Ajuntament i ens traslladen les seves necessitats. Per començar a treballar amb la participació, ja de ben petits volem transmetre hàbits de participació amb espais com el Consell dels Infants i aquest hivern, amb la voluntat de fomentar la implicació i la mobilització dels joves, s'està treballant per la posada en marxa del Consell de Joves, un òrgan de participació estable que permetrà als joves dir-hi la seva sobre el Palafrugell que volen i s'imaginen en el present i en el futur i, així, entre tots fer un Palafrugell millor.

Una de les grans demandes que tenien els joves era unes instal·lacions més adaptades a les seves necessitats i treballarem en aquest sentit per poder oferir espais de reunió, formació i d'intercanvi.

Les reformes de Can Genís començaran aquest hivern i permetran tenir unes instal·lacions més modernes i adaptades a les necessitats, tant dels joves com de qualsevol entitat que necessiti un espai per a les seves activitats. Sabem que les obres sempre comporten una molèstia pels usuaris però són necessàries. Veiem, a més, aquest període d'obres com una oportunitat per acostar les activitats que es fan a Can Genís als diferents barris i nuclis i així també dinamitzar els locals socials.

Ens hem d'estimar la nostra vila i ser-ne una part activa, la voluntat del nostre grup és treballar per fer un poble més cohesionat i retornar el sentiment d'orgull per casa nostra.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons