Nova etapa

Can Bech número 55 juny-juliol 2017

Els últims mesos, la política palafrugellenca ha viscut una etapa convulsa, en la que la pèrdua, total i irreversible, de confiança en l'anterior Alcalde, el Sr. Juli Fernández va desembocar en la nostra sortida del govern.

Però quin va ser el procés que ens va portar fins a aquesta decisió? Ho hem explicat en diverses ocasions: no podíem continuar governant amb un soci que estava traint el pacte de govern, que prenia decisions unilateralment, que havia amagat informació transcendental sobre el Golfet i, molt important, que menystenia els nostres regidors. El seu comportament vers la regidora Frigola va ser tristament paradigmàtic i definitiu.

Per tot plegat, el Sr. Fernández serà recordat com el primer alcalde que no ha volgut complir un pacte de govern. I al servei d'aquest objectiu, el seu objectiu, ha mentit i manipulat, sense cap tipus d'escrúpol, tant com li ha convingut. Un procés durant el qual el PDeCAT, els seus socis de govern, hem estat les seves víctimes i en el que ha aprofitat, fins i tot, el trencament de la federació de CiU i els canvis de militància per desgastar-nos, oblidant-se que era alcalde gràcies al nostre suport. Maniqueisme i deslleialtat encarnats en un polític professional, porta més de vint-i-cinc anys vivint de la política, que no dubta d'utilitzar tots els mitjans que té al seu abast per assolir els seus objectius.

I malgrat tot, van ser diverses les ocasions en què, per part nostra, vam intentar reconduir la situació. No cal que diguem que no hi va haver manera, el resultat és evident. Faltava el més elemental: que hi hagués la més mínima voluntat. El Sr. Fernández va tenir moltes oportunitats però no va voler aprofitar-les perquè el seu objectiu era un altre, preparar-se el terreny per a les properes eleccions municipals a qualsevol preu.

És evident que, en aquestes condicions, l'única opció lògica que ens quedava era retirar-li la nostra confiança i sortir del govern.

El nostre pas per l'oposició, però, ha estat molt curt. Davant un govern afeblit i en minoria teníem dues possibilitats: intentar desenvolupar el nostre programa i polítiques exercint una oposició coordinada amb l'altre partit majoritari (ERC), o bé concretar un govern alternatiu al que hi havia en aquell moment. Com bé sabeu, la segona opció ha estat la triada. El PDeCAT som regidors amb voluntat de servei i el que ens agrada és governar, assumir responsabilitats i treballar des d'aquestes responsabilitats per al nostre municipi.

Podríem haver donat un marge de temps per tal que les coses empitjoressin i fos encara més clamorosa la necessitat d'un canvi, però, hem estat d'acord amb ERC que això no faria cap favor als ciutadans de Palafrugell i que hi havia prou motius i raons per no deixar passar més temps abans d'actuar. No hem volgut entrar en aquest joc polític.

Hem de dir que l'acord amb els republicans ha estat molt fàcil. És un pacte natural, que ha estat ratificat unànimement per associats, executiva local, executiva comarcal i direcció. Després de la moció de censura tenim nou pacte, nou soci (ERC) i tornem a estar en el govern de la nostra vila des d'on tindrem l'oportunitat de continuar desenvolupant la nostra acció política i el nostre model de poble. Un nou repte que tirarem endavant amb tota la il·lusió i totes les ganes durant aquest dos anys de mandat que ens queden.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons