I ara, què?

Can Bech número 57 octubre-novembre 2017

El diumenge 1 d'octubre, el Govern de la Generalitat va complir amb un dels seus principals compromisos electorals: donar la veu als ciutadans i ciutadanes del nostre país perquè poguessin decidir lliurement el futur polític de Catalunya. Un referèndum que va ser possible no només per la tenacitat del nostre Govern i de la majoria parlamentària que li dóna suport, sinó també per la valentia i fermesa tant dels nostres alcaldes i ajuntaments com dels milers de persones que van defensar pacíficament i cívica el referèndum i les urnes. El temps ens demostrarà amb la seva justa mesura i perspectiva, la magnitud d'aquesta impressionant proesa col·lectiva. Va ser la gran derrota de l'Estat espanyol, no ja només perquè van ser incapaços de parar-ho, sinó perquè van demostrar la seva cara més infame i autoritària amb les ignominioses càrregues policíaques a la població. Unes imatges vergonyoses que contrasten amb la increïble dignitat i valentia de la gent que ho va patir.

Hem aconseguit fer, col·lectivament, bona part del camí que ens vam proposar i ara som en un dels moments més transcendentals de la nostra història, en el que hem de saber culminar el nostre procés d'emancipació nacional. Políticament, tenim plena confiança en què el Molt Honorable President Puigdemont, el Govern que representa, i el Parlament de Catalunya sabran prendre les decisions adequades tant pel que fa als tempos com pel que fa a les formes. Dos conceptes que sempre són importants en política. Val a dir que una de les claus és i serà guanyar-se la legitimitat a ulls de la comunitat internacional. La clau no és proclamar la independència sinó que te la reconeguin. Una fórmula que haurà de tenir alhora les dosis adequades de diàleg i de fermesa. Insisteixo, estic convençut que les nostres institucions, també el món municipal, estarem a l'alçada del moment.

I per últim, davant la repressió, les provocacions i els intents de confrontació del Govern de Madrid i els seus sequaços la nostra resposta ha de ser l'actitud cívica, pacífica i democràtica que sempre ens ha caracteritzat. Passi el que passi, hem de continuar units, com un sol poble, respectant la diversitat i totes les opcions polítiques.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons