Esdeveniments tot l'any, gràcies a l’esforç de tots

Can Bech número 50 agost-setembre 2016

La plaça del Port Bo plena de gom a gom va donar la benvinguda a l'estiu a ritme d'havaneres, cinquanta anys donen per molt, l'hem vist créixer però sempre conservant l'essència d'aquella primera cantada a can Batlle l'any 1966.

Palafrugell és un municipi singular, que destaca per la seva programació d'esdeveniments de caire popular, festius, culturals, esportius, etc., al llarg de tot l'any. La Cantada és un bon exemple però en tenim molts més en els que l'empenta de les entitats, de l'Ajuntament i dels nostres vilatans, o la suma de tots, ho fan possible. De fet, gràcies a la bona feina i a la col·laboració de tots podem tenir una oferta cultural i lúdica per a totes les edats, que va molt més enllà del que trobaríem normalment en una població de característiques similars.

La Festa Major d'enguany s'ha programat seguint aquest mateix patró, la nostra voluntat és que tothom la pugui gaudir. No ens hem oblidat, per exemple, de les tradicions: les sardanes, cercaviles, balls i concerts hi han estat presents.

D'altra banda, la Festa a la Nit és probablement la part de la Festa Major on participen més entitats. Les entitats juvenils del municipi són les encarregades d'escollir una programació per fer-nos ballar fins ben entrada la matinada. Les barraques també van en benefici de les entitats, és una part important del seu finançament i això repercuteix en el municipi en forma d'activitats durant la resta de l'any. Enguany, una vegada acabades les barraques, per aprofitar les instal·lacions, es va oferir una festa Holi gratuïta, que va fer omplir de color la tarda de diumenge; a la nit la festa Paint Party va refrescar als assistents mentre saltaven amb la música de coneguts dj's.

Coincidint també amb la nostra festa, vam tenir la visita de la Txaranga Mendi-Zarra i la Escuela de jota de Arróniz que ens van oferir una petita mostra de la cultura navarresa. Aquest intercanvi cultural va ser molt profitós i fins i tot la Txaranga va participar de la tradicional cercavila de Birres Braves des del centre de la vila fins al Racó de la Festa Major juntament amb els grallers, els gegants i els Pàtitis.

Al Racó de la Festa Major, Birres Braves ens van sorprendre un any més amb una completa programació al pati de l'INS Baix Empordà, la vam poder gaudir al voltant dels sopars populars de barbacoa que ens oferien cada nit.

Acabada la festa major, encara resten algunes festes de barri, les associacions de veïns aprofiten el bon temps per crear sinèrgies al voltant d'una plaça o carrer. Les festes de barri són una bona forma de fer poble.

Des del nostre grup municipal volem agrair a totes les entitats la gran labor que fan perquè creiem que l'associacionisme i la participació són la clau per fer de Palafrugell el poble que tots volem. Animem a tothom, doncs, a ser part activa d'aquestes millores a través d'entitats, associacions de veïns i/o intervenint en els diferents processos participatius que us proposem des de l'administració.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons