En-Cantada amb la rotonda de Llofriu

Can Bech número 48 abril-maig 2016

Aquest 2016 el nostre municipi celebrarà una edició important com és la 50ena Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Aprofitant aquesta efemèride, i després de molts mesos de treball previ, el passat dimecres 6 d'abril al Palau Robert de Barcelona, vam presentar la campanya En~Cantada. Una campanya que va arrencar amb molt bon peu perquè aquell mateix dia vam saber (off the record) que la Generalitat li concedia la merescudíssima Creu de Sant Jordi al mestre Josep Bastons. Una petició que havíem fet el Consistori l'any anterior i que ja formava part dels actes dels 50 anys.

Sota aquesta denominació pretenem aglutinar les més de cinquanta accions que es desenvoluparan durant els propers setze mesos i que abastaran des del mes d'abril d'enguany fins a la Cantada de l'any vinent, el juliol del 2017.

Una campanya de promoció que serà, sense cap mena de dubte, l'acció de promoció econòmica més important que s'ha dut a terme mai des del nostre municipi, i més si tenim en compte que, a banda de l'ampli espai temporal, també comprendrà un radi d'acció molt ampli, repartint les activitats previstes per municipis distribuïts al llarg de tota la geografia del nostre país.

Tenint en compte que en aquest article no ens hi cabria explicar-ho tot, us en destacarem només algunes:

  • L'edició número 50 de la Cantada comptarà amb la participació dels grups Port Bo, Peix Fregit, Bergantí i de la cantant Sílvia Pérez Cruz. Durant tot el cap de setmana hi haurà un festival de concerts gratuïts al Canadell i Port Pelegrí i, el diumenge, repetirem la col·laboració amb el Festival Ítaca que, aquest any, ens portarà el concert d'Andrés Calamaro.
  • La Cantada als Auditoris portarà les havaneres i el cant de taverna, de la mà de les Diputacions, a les quatre circumscripcions catalanes. Així, els mesos de setembre i octubre hi haurà actuacions a l'Auditori de Girona, el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l'Auditori Pau Casals de El Vendrell.
  • Durant els mesos d'abril i maig, música i gastronomia es fusionen per crear un nou producte: Els Sopars cantats Pere Bahí, que són, alhora, un petit homenatge al nostre estimat Pere. La gastronomia hi serà doncs present, també amb la creació de la nova tapa L'Havanera, del xef Joan Roca del Celler de Can Roca, i que esperem que es converteixi en un nova icona de la gastronomia local, o bé amb el nou gelat de cremat que està desenvolupant el gelater local, Jordi Domingo, de l'Enxaneta.

Per no allargar-nos massa, ho deixarem aquí. Només dir-vos que, pels que voleu conèixer-ne més, trobareu tota la informació a les pàgines web, creades per a l'ocasió, www.havanerescalella.cat i www.palafrugellencantada.cat.

Tot plegat, amb un objectiu clar i primordial: situar Palafrugell (i com no, Calella de Palafrugell!) com un referent cultural, musical, paisatgístic i gastronòmic.

Aquests últims dies, també vam rebre una bona notícia que va ser possible gràcies a insistir molt (sobretot). Podríem dir que la perseverança va tenir premi en forma de rotonda.

Des d'aquestes línies, volem agrair al Conseller Rull i molt especialment al Secretari d'Infrastructures i Mobilitat, el senyor Ricard Font, la seva contribució a que aquesta necessitat de Llofriu, i del municipi de Palafrugell, pugui veure la llum els propers mesos ja que, no només tindrem rotonda, sinó que sortirà a licitació aquest mes de maig, assumint-ne la Generalitat tots els seus costos.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons