Ban de l'alcalde en relació al fet de passejar gossos

L'alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer Puig, ha dictaminat el Ban següent, que es transcriu a continuació:

Faig saber

Que, atès que hi ha veïns i veïnes del municipi que treuen a passejar el gos de forma poc segura, i per tal de minimitzar els riscos a la salut derivats del coronavirus, cal complir els següents requeriments:

  1. Cal passejar el gos de formar individual, mai acompanyat per altres persones, excepte quan es tingui alguna persona a càrrec que no pugui quedar-se sola al domicili.
  2. Les passejades han de ser curtes, només per al temps necessari per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals, i sense excedir els 15 minuts, i no més enllà d’una distància de 200 metres del domicili.
  3. Durant la sortida cal portar una ampolla d'aigua per netejar l'orina del gos i bosses per recollir de defecacions de l'animal.
  4. Les passejades no són activitats d'oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb la resta de persones ni animals de companyia que hi hagi a la via pública, i caldrà respectar una distància mínima de 2 metres amb la resta de veïns.
  5. No es pot anar a comprar i a passejar el gos a la vegada.
  6. Tota persona que surti a passejar el gos, ho haurà de fer degudament identificada per tal de facilitar les possibles tasques d'identificació als agents de l'autoritat, per la qual cosa també és recomanable portar el full de comunicació de declaració responsable.

Tota persona que incompleixi el que estableix aquest Ban podrà ser objecte de denúncia per part dels agents de l'autoritat.

Es recorda a tota la ciutadania que ha de tenir presents les mesures establertes per evitar la propagació del COVID-19 i donar-hi un estricte compliment.

Us recordo que només podeu sortir de casa per motius estrictament necessaris.

Es publica per al general coneixement i per al seu compliment.

Una persona passejant un gos

Darrera actualització

dijous, 09 abril 2020 12:57

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons