Canvi de rol, mateix compromís

Can Bech número 54 abril-maig 2017

El 27 de març, els regidors del PDeCAT vam comparèixer davant els mitjans de comunicació per anunciar la nostra sortida del govern municipal. Després de mesos de deslleialtat contínua i interessada per part de l'alcalde li retiràvem la nostra confiança i suport. Una sortida que, com ja vam explicar en aquell moment, havia estat forçada per una estratègia premeditada del senyor Juli Fernández, que pretenia recuperar l'últim any d'alcaldia i la regidoria de cultura i, per tant, fulminava els acords del pacte que havíem signat a l'inici del mandat, gràcies als quals ell, precisament, era alcalde.

Aquestes afirmacions les vam voler acompanyar de diferents exemples, en vam posar quatre de rellevants, però n'hauríem pogut utilitzar molts més. De fet, del que es tractava era de poder donar veracitat als nostres arguments perquè ja prevèiem que el senyor Fernández voldria emmascarar la realitat, utilitzant el mètode habitual de mentides i mitges veritats. No ens vam equivocar.

Malgrat tot el que ha passat, continuem considerant que l'anterior mandat va ser profitós per al municipi, i que això justificava la tria que vam fer després de les últimes eleccions municipals. Una aposta que no ha sortit bé perquè el senyor Juli Fernández no ha volgut complir amb els seus compromisos. Marxem, però ho fem amb la cara ben alta i reivindicant la feina que hem desenvolupat durant aquests mesos en les àrees en les que teníem responsabilitats de govern. En aquest sentit, volem fer un agraïment molt sentit a tots els tècnics de l'Ajuntament de Palafrugell. Ha estat una gran experiència treballar amb tots ells. Cadascun de nosaltres ens hem sentit molt ben acompanyats.

D'altra banda, volem deixar clar que el nostre compromís és més ferm que mai. Continuarem treballant pel municipi, les entitats i els nostres veïns, amb la mateixa intensitat i ganes de sempre, però ara des de l'oposició. Farem una oposició responsable i ferma, procurant contribuir a la bona gestió del govern en allò que ens pertoqui, però ni donarem carta blanca ni tancarem els ulls davant les situacions que suposin un mal servei o atenció al ciutadà.

Un cop conegut el nou cartipàs municipal, la primera conclusió que en traiem és que serà un govern feble i agònic, inconsistent, mancat de lideratge a les àrees, absolutament dependent dels tècnics municipals per tirar endavant el dia a dia, i tot això amb el contrapunt d'un alcalde que intentarà teledirigir l'Ajuntament des del seu despatx. Evidentment, caldrà esperar a veure com es desenvolupa el nou cartipàs per fer una valoració més precisa, però, també avancem el nostre escepticisme davant els dos canvis estrella, com són la incorporació del senyor Rocas a l'Àrea de Cultura i la divisió de l'Institut de Promoció Econòmica en tres parts. Pel que fa al primer, esperem que tingui més presència en l'àrea i que no passi com en l'anterior mandat, en el que pràcticament no va trepitjar Cultura. I respecte a l'IPEP entenem que trinxar-lo en diferents seccions, per conveniència política, no és la millor manera de potenciar l'entitat.

A partir d'ara, ens pertoca la tasca d'estar atents i vigilants a totes i cadascuna de les àrees de govern i d'exigir als seus responsables polítics que les coses funcionin al nivell que mereixen les ciutadanes i ciutadans de Palafrugell. Un canvi de rol però amb el mateix compromís i exigència de sempre.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons