1 any de mandat

Can Bech número 61 juny-juliol 2018

Aquest primer any de mandat ha estat, lògicament, en part, de transició. El fet de tenir un equip composat de regidors amb i sense experiència de govern ha fet que el treball conjunt fos especialment important. Penso que la bona entesa amb en Josep Piferrer ha ajudat a traslladar des de l'alcaldia aquest funcionament a la resta de companyes i companys. Les ganes i la bona predisposició per part de totes i tots, ha acabat de fer-ho fàcil.

Políticament hem començat a bastir els fonaments sobre els que volem que es desenvolupi el nostre model de poble. Un model que situa les persones i les seves necessitats en el seu epicentre però que es podria definir a partir de tres grans eixos: sostenibilitat, promoció econòmica i els serveis a les persones.

En l'apartat mediambiental hem continuat desenvolupant la recollida selectiva, ampliant el conveni de col·laboració amb la planta de tractament de residus de Lloret. Actualment, estem a punt d'acabar el pla director de la bicicleta que ens ha de permetre equilibrar la utilització d'aquest mitjà de transport amb el del cotxe, tant des de la perspectiva de mobilitat quotidiana com per l'oportunitat que suposa el cicloturisme. Guanyar més espai pels vianants i avançar decididament en la pacificació del centre de la vila és també, evidentment, un objectiu de la nostra idea de poble. En aquest sentit, la imminent reforma del carrer Sant Sebastià és una obra estratègica i transformadora.

Pel que fa a la promoció econòmica, les principals novetats giren al voltant del pla de dinamització dels sectors d'activitat econòmica (polígons industrials), el pla d'acció comercial i un extens programa de formació, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, a través de càpsules molt especialitzades.

La millora dels equipaments ha estat una premissa important. El primer parc d'esbarjo per a gossos (aviat crearem el segon), el dipòsit modernista de la torre de l'aigua de Can Mario, l'edifici de l'antiga escola d'arts i oficis, el nou aparcament de Llafranc, la segona fase de l'Energia, o el lloguer d'un espai per a la nostra gent gran (i la coral Mestre Sirés) a la Pedrera són només alguns exemples. Altres exemples, gens menors, de la nostra política centrada en els serveis a les persones són tres iniciatives noves que esperem que aquest mes es materialitzin: el programa de beques extraescolars per a persones amb dificultats econòmiques i risc d'exclusió social, el nou servei de transport regular amb taxi que connectarà els barris amb el CAP i una bateria de mesures per abordar la problemàtica de les ocupacions il·legals d'immobles.

Apartat relacionat

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Fundació Palafrugell Gent Gran
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Segell Premi Administració Oberta 2019
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons