Consulta pública sobre l'horari d'estiu

Dirigida a la ciutadania europea

La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública, disponible fins al 16 d'agost, per tal que la ciutadania es pugui pronunciar sobre la continuïtat del canvi horari que els mesos de març i octubre té lloc a tots els països membres de la Unió Europea (UE), i n'estudiarà el resultat per avaluar una possible modificació de la normativa comunitària que regula el canvi.

La majoria dels Estats membres de la UE tenen una llarga tradició pel que fa a l'horari d'estiu. En alguns països es remunta a la crisi del petroli de la dècada de 1970, i en d'altres a la Primera o a la Segona Guerra Mundial.

En el seu moment, aquestes disposicions sobre l'horari d'estiu perseguien primordialment l'estalvi d'energia. Tot i així, també hi havia altres objectius tals com la seguretat viària, l'augment de les oportunitats d'oci derivades de la prolongació de la jornada o, simplement, l'adaptació a les pràctiques dels països veïns o dels principals socis comercials.

Arran d'una sèrie de peticions dels ciutadans, del Parlament Europeu i de determinats Estats membres de la UE, la Comissió ha decidit sotmetre a estudi el funcionament de les actuals disposicions sobre l'horari d'estiu i determinar si s'han de modificar o no.

Accés a la consulta
Horari d'estiu

Darrera actualització

dilluns, 09 juliol 2018 09:57

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Institut Municipal d'Esports de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Fundació Palafrugell Gent Gran
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons