Campanya per evitar els excrements de gossos a la via pública

Mantenir el poble net, una responsabilitat de tots/es!

Amb l'inici del nou curs escolar s'ha tornat a posar en marxa la campanya de sensibilització sobre el civisme relacionat amb els excrements dels gossos a la via pública. Durant el mes d'octubre es durà a terme a la zona de l'escola Carrilet, i posteriorment també es farà a l'entorn dels centres escolars Torres Jonama, Barceló i Matas, Sant Jordi i Vedruna.

La campanya consisteix en la instal·lació d'uns rètols amb missatges impactants als fanals d'enllumenat, combinat amb informació verbal i mitjançant tríptics als amos de gossos i realització d'enquestes. Al finalitzar la campanya la Policia Local pot imposar sancions si detecta conductes incíviques.

  • Recordeu portar sempre la bosseta quan sortiu a passeig i si pot ser més d'una, millor, perquè de vegades es poden necessitar.
  • Recolliu els excrements i dipositeu-los en un contenidor de rebuig.
  • No penseu que deixar els excrements en jardins o zones verdes és un adob, esteu provocant perillosos focus d'infecció.

Els animals de companyia tenen un gran paper a la nostra societat i ens fan feliços, tant a grans com a petits. Gaudir d'aquests beneficis comporta ser responsable i tenir un compromís amb les altres persones i sobretot amb la mascota que ens dóna tant i ens demana tan poc.

Una de les nostres responsabilitats és recollir-ne els excrements i mantenir una higiene mínima en els espais públics per millorar la convivència i evitar problemes:

  1. Higiènics i sanitaris. Tenir nets i en condicions de salubritat els espais públics per evitar generar perillosos focus d’infecció.
  2. De deteriorament del paisatge i de la imatge dels espais públics.
  3. De convivència. Cal gaudir de la companyia de la nostra mascota mantenint un compromís de respecte amb l'entorn i amb els altres.

Sancions

Segons l'article 39 de l'Ordenança municipal de civisme i convivència, els propietaris o posseïdors que no recullin les deposicions dels seus animals de companyia a la via pública poden ser sancionats amb una multa de 150 euros.

Quan es tracta de parcs públics i jardins per a infants, és considerada una falta molt greu.

Imatge de la campanya

Sabíeu que...

Els excrements dels gossos a la via pública són un perill per a la salut, ja que poden transmetre malalties a les persones, la majoria de tipus parasitari.

Els nens petits són el major grup de risc perquè són més sensibles a desenvolupar malalties i poden accedir fàcilment als excrements, si n'hi ha al lloc on juguen.

Darrera actualització

dijous, 08 octubre 2015 12:05

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

No heu trobat el que buscàveu?