Campanya gastronòmica 'Es Niu'

De l'11 d'octubre al 4 de novembre de 2018

Un total de 10 restaurants del terme municipal de Palafrugell celebraran, de l'11 d'octubre al 4 de novembre, la 21a edició de la campanya gastronòmica Es Niu, que oferirà la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local de la vila.

Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat propi de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes.

Es tracta d'un plat d'hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.

El principal objectiu d'aquesta campanya, que data de l'any 1998, és, d'una banda, donar a conèixer Es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-ho més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

Els restaurants participants són: L'Arc (Palafrugell), La Xicra (Palafrugell), Pa i Raïm (Palafrugell), El Balcó de Calella, El Càntir (Calella), Casamar (Llafranc), La Blanca (Llafranc), Hotel Llafranc, Terrassa Terramar (Llafranc) i El Clot dels Mussols (Tamariu). El menú especial Es niu que ofereixen, oscil·la entre els 35 i els 40 euros per persona.

Campanya gastronòmica 'Es Niu'

Darrera actualització

dijous, 04 octubre 2018 08:48

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Institut Municipal d'Esports de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Fundació Palafrugell Gent Gran
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons