Campanya gastronòmica 'Es Niu'

Del 12 d'octubre al 5 de novembre de 2017

Un total de 8 restaurants del terme municipal de Palafrugell celebraran, del 12 d'octubre al 5 de novembre, la 20a edició de la campanya gastronòmica Es Niu, que oferirà la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local de la vila.

Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat propi de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes.

Es tracta d'un plat d'hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.

El principal objectiu d'aquesta campanya, que data de l'any 1998, és, d'una banda, donar a conèixer Es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-ho més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

Els restaurants participants són: Restaurant L'Arc (Palafrugell), Restaurant La Xicra (Palafrugell), Restaurant Pa i Raïm (Palafrugell), El Balcó de Calella - Hotel Sant Roc, Restaurant Hotel Casamar (Llafranc), Restaurant Hotel El Far (Llafranc), Restaurant Hotel Llafranc i Restaurant El Clot dels Mussols - Hotel Tamariu. El menú especial Es niu que ofereixen, oscil·la entre els 35 i els 40 euros per persona.

Darrera actualització

divendres, 06 octubre 2017 11:42

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

No heu trobat el que buscàveu?